Home » NFT – SCAM Terbaru Dunia? technology dunia

NFT – SCAM Terbaru Dunia? technology dunia

by onliNEmmOAZ



Dalam episod kali ini saya akan terangkan kepada anda apa itu NFT dan bincangkan kebaikkan dan keburukannya. Senarai Topik: 00:00 Pengenalan 04:29 Apa Itu NFT 08:21 Kelebihan NFT 13:45 Keburukan NFT 23:36 Rumusan & Penutup ️ IKUTI PENDAKWAH TEKNOLOGI Youtube: Facebook: Tiktok: Instagram: Twitter: GitHub: Telegram: Email: salam @pendakwah.technology Web: .

Images related to the topic technology dunia

NFT - SCAM Terbaru Dunia?

NFT – SCAM Terbaru Dunia?

Search related to the topic NFT – SCAM Terbaru Dunia?

#NFT #SCAM #Terbaru #Dunia
NFT – SCAM Terbaru Dunia?
technology dunia
आप हमारी वेबसाइट पर केवल ऑनलाइन पैसे कमाने के तरीकों के बारे में सबसे पूर्ण और विस्तृत जानकारी देख सकते हैं: यहाँ और देखें
आप हमारी वेबसाइट पर केवल ऑनलाइन पैसे कमाने के तरीकों के बारे में सबसे पूर्ण और विस्तृत जानकारी देख सकते हैं: यहाँ और देखें

Related Posts

25 comments

Life Is Beautiful 10/02/2022 - 4:33 Chiều

Sangat jelas 👍

Reply
abdulthepemes 10/02/2022 - 4:33 Chiều

Berminat. Sekadar mahu tahu dan tambah pengetahuan.

Reply
razzee razzaq 10/02/2022 - 4:33 Chiều

Terima kasih bang for sharing. sangat jujur dan very clear explaination.

Reply
miki mura 10/02/2022 - 4:33 Chiều

Salute tuan. Penerangan terbaik 👍

Reply
khairul aaron 10/02/2022 - 4:33 Chiều

Berminat cooding

Reply
MONALIZAPC 10/02/2022 - 4:33 Chiều

saya still rasa nft art tu scam la,kalau nft utility tu ok siikit sebab boleh guna dalam dunia nyata

Reply
Mohd Izwan 10/02/2022 - 4:33 Chiều

minat

Reply
Syarizan Aziz 10/02/2022 - 4:33 Chiều

Ada jumpa di TikTok juga orang bercakap pasal NFT ni macam abg cakap. NFT tak beri apa2 pun kecuali pada penjual.

Reply
Black Cat 10/02/2022 - 4:33 Chiều

kalo anda banyak duit ..berjuta juta sampai tak tahu nak buat apa.. rasanya kahwin lagi , kahwin 2 kah ,kahwin 3 kah atau 4 kah lagi bagus dari beli NFT..derma kat orang miskin kah beli tanah berpuluh ekar dan kemudian buat satu perkampungan dan lantik diri anda sendiri jadi ketua kampung ..apa macam okay tak dari beli NFT.. atau beli sebuah pulau untuk dijadikan penempatan baru ..itu kalo banyak duit lah

Reply
Black Cat 10/02/2022 - 4:33 Chiều

adakah itu satu bentuk perangkap di alam maya??🤔🤔 adakah anda akan termasuk jeratnya???

Reply
azril rapaiee 10/02/2022 - 4:33 Chiều

ya..saya berminat dgn vid nak minting NFT di open sea…sya x invest tapi nak join jual je…mana lah tahu kan..huhuhuhu

Reply
barzakhized 10/02/2022 - 4:33 Chiều

Terbaik penerangan bang… dari tahun lepas dok terpikir nak joint the train ke tak… ye la kita bukan duit berkepuk pon… nampak gaya macam berisiko tinggi . Tengok mrwhostheboss pon xplain benda yang sama .. Syabas PT!

Reply
hustle 10/02/2022 - 4:33 Chiều

terima kasih untuk info nya..crystal clear explanation…sangat setuju about nft and pasal invest beli digital land ni.semua nk ikut trend.langsung taknk ikut logic akal…

Reply
Aliy Aizat 10/02/2022 - 4:33 Chiều

berminat.. tunjuk abg

Reply
durrin faqihah 10/02/2022 - 4:33 Chiều

Itu semua kita panggil metaverse. Dunia digital seluruhnya. Itu yg akan dicipta si mark tu

Reply
Andy Saedah 10/02/2022 - 4:33 Chiều

Terima kasih untuk informasi tentang NFT seperti ini. Really informative and openmind. Thumbs up!

Reply
roland hazuki 10/02/2022 - 4:33 Chiều

Cakap pasal nft next earth saya baru teringat satu website saya dh lupa, boleh beli tanah dekat planet Mars & kat Bulan dalam 10 tahun dulu lah 🤣

Reply
Rainizaz Mohd Razali 10/02/2022 - 4:33 Chiều

Terima kasih PT. Penting untuk kita semua educate sesama sendiri… terutama pada generasi muda. Kita baru diperingkat awal, tapi boleh nampak dah bahaya atau cabaran bila metaverse fully commence dengan adanya 5G nanti. Kalau x educate betul2, rosak masa depan. Teknologi bagus tapi digunakan untuk tujuan yang salah.

Reply
AHMAD SAYUTI 10/02/2022 - 4:33 Chiều

NFT tak scam. Yg scam adalah org handle NFT tu sendiri. Value NFT yg mahal tu x akan terjual kalau xda sapa yang beli. Dan tanah digital tu terjual sbb investor yakin dgn prospek projek. Kalau x yakin, token tu sndiri akan jatuh value bila public tengok projek tu tak bernilai. Ada bnyk je projek NFT based yg failed, dan bnyk jgk yg berjaya. Depend dgn mcm mana projek tu boleh attract investor and buyer. Big player x kan saja2 invest utk nft yg xda return. Kebaikan tetap ada dan keburukan tetap ada. Investment dalam mana2 pun akan bermain dengan risk. Utk invest, kena cek risk lagi besar dari reward or x.

Reply
mohamad hashim 10/02/2022 - 4:33 Chiều

senangnya nak psycho manusia supaya beli digital properties !

Reply
Zainore 10/02/2022 - 4:33 Chiều

Tuan @pendakwah teknokogi, boleh tolong explain pasal load balance? Betul ke boleh gandakan kelajuan internet dengan gabungkan lebih dari 1 isp?

Reply
tOpeNg dUniA 10/02/2022 - 4:33 Chiều

Tah2 yg beli nft juta2 tu orang die jugak untuk nampak kan nft ni betol2 untung.. lepas tu die bg la 1 negare tu dlm 4 5 org untung.. lepas tu sume terpengaruh beli smpi bergolok bergadai.. last2 dok bawah jambatan isap gam..

Reply
Irfan Muhammad 10/02/2022 - 4:33 Chiều

Terima kasih Tuan . jelas dan terang

Reply
Nasrul Farid 10/02/2022 - 4:33 Chiều

Yes scam

Reply
Miji 78 10/02/2022 - 4:33 Chiều

Info bagus tuan 👍
Mungkin segala platform virtual ni spt " next earth " tu di plan utk future tech mcam cerita " Ready Player One " kot noh ? ( Virtual gaming )
Cuba tuan tgok dulu movie tu…beri pndangan tuan yg related dgn meta / multi verse

Reply

Leave a Comment